Maultaschensupp
Rezept:
Hackfloisch, Zwieble, Peitschestecke,Wassergwoichte Doppelwecke, Peterleng, Spinat ond Brät, Älles durch die Fleischwolf dreht, Oier drüber, Salz ond Pfeffer, Geit a Toigle, geit en Treffer, Grad für d’Nudelböda g’richt; Und schao kriagt dui Sach a Gsicht! Drufgschmiert, zuadeckt, toilt ond gschnitte. Net lang gfacklet, maih ond ‚ditte, Nei end Brüah ond ufkocht gschwend! Selber schuld, wer’s Maul verbrennt!
(Heinz Eugen Schramm)
Linse mit Spätzle und Saitenwiarscht
Rezept:
Fir a Spätzle-Rezept verweis i mol uff ins selber und zwar
HIER.
Bei de Linse ka mr eigendli nix falsch mache:
Ob mr die etzet am oabed davor oder 2 Stunde vorher eiweicht kunnt glaub au bloß druff a wenn mr dra denkt?
I schmeiß immer no a weng en Zwiebel und en Speck nei. Essig nach Geschmack. Am Schluß wird halt mit Öl, Tomatenmark und Mehl hantiert bis es sämig isch.
D`Wirstle kommet is Wasser und sel wird kocht. Wenn se warm sind isch es fertig.
Früchteeis
Rezept:
Ohne Eismaschine goht des so:
300 g gfrorene Beeren
1 EL Vanillezucker
2 EL Puderzucker
250 ml Sahne
Die gfrorene Beeren (je nach Wunsch Erdbeer, Himbeer, Beeren-Mischung,...) i de Mixer nei und vorsichtig pürieren.
Wenn d` Beeren gscheit püriert sind, d` Rest unterriahre und g`scheit vermische.
Sofort servieren, ohne vorheriges Einfrieren.
fundan - 11. Jan, 16:37